Over ons

Over ons

Over ons

Festival rond de Pomp
In 2011 begon het met Blues & more rond de Pomp, hét bluesfestival van Heino. Rondom het centrum van Heino, de Leugenpomp, bruiste het vier jaar lang van de blues- en rootsmuziek in de kroeg, kerk en op het plein.
In 2015 was er tijdens het evenement rond om de Leugenpomp in het centrum van Heino ook al een middagprogramma met lokaal en regionaal talent. De organisatie wil graag meer live muziek en cultuur in Heino en breidt het programma overdag uit met film, cultuur, kunst en muziek. In 2016 wordt de nieuwe naam dan ook ‘Festival rond de Pomp’.

Op zaterdag 16 april 2016 vindt de 5e editie van Festival rond de Pomp plaats. Overdag een gratis programma in de N.H.-kerk, Dorpshuis, Podium en op het plein. ‘s Avonds live music op vijf locaties rond de Heinose Leugenpomp, met blues, funk, soul, rock en pop bands. De pomp laat een middag en avond lang de muziek, kunst en cultuur door Heino stromen.

Organisatie Festival rond de pomp: Live Music Heino

In Heino, bekend als de parel van Salland en ook bekend van de Pompdagen in augustus, was tot een jaar geleden weinig live muziek te horen. Stichting Live Music Heino heeft hierin verandering gebracht door het organiseren van coverband-avonden (o.a. Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, Jimi Hendrickx) én het Blues rond de Pomp-festival. Deze avonden werden heel goed bezocht, waarmee werd aangetoond dat er behoefte is aan live muziek in Heino en omgeving!

Live Music Heino wil voor een breed publiek een gezellige middag en avond te organiseren en doet dat via het programmeren van enkele theater-acts en een breed aanbod van muziek: blues, funk-soul, gospel en enkele beginnende bandjes.

Beste liefhebbers van live music, graag tot ziens op onze avonden !

Arend Hofmeijer, Adrie van den Hooge en Reinier van den Anker

© Stichting Live Music Heino