Evenementen

Evenementen

Steely Fan (tribute Steely Dan) 17 november 2018

Steely Fan brengt een tribute aan Steely Dan, ‘A True Steely Dan Experience’

De New Yorkse band Steely Dan beleefde eind jaren 70 de grootste populariteit met nummers als ‘Rikki Don’t Lose That Number’, ‘Do It Again’ en ‘Reelin’ In the Years’. De harmonieën en grooves zijn sinds die tijd alleen maar geraffineerder geworden. De formatie van muzikale genieën Donald Fagen en Walter Becker tourde nog tot mei 2017. Met het overlijden van Walter Becker in september 2017 is de hoop om de band ooit nog live te zien definitief vervlogen. Steely Fan geeft je de kans om heel dicht bij ‘the real thing’ te zijn. Grote hits van de albums Aja, The Royal Scam, en Gaucho komen voorbij, maar ook recenter werk van bijvoorbeeld Two against nature is te horen. Steely Fan neemt het publiek mee voor een ‘True Steely Dan Experience’.

Het was een droom van bassist Jos Stam om een Nederlandse tributeband op te richten. Dat werd Steely Fan. “Je hebt uitstekende muzikanten nodig om deze muziek neer te zetten”, aldus Jos. “Het heeft ruim een jaar gekost om dertien bandleden bij elkaar te krijgen”.
Inmiddels staat Steely Fan regelmatig op de planken van poppodia, theaters en festivals. Jos: “Deze muziek is zo goed uitgedacht dat je er op het podium al je aandacht voor nodig hebt, maar het heeft wel ziel en de band heeft er enorm veel lol in. Dat krijg je echt mee als publiek”.
Frontman en Donald Fagen sound-alike Arjen Spanninga: “We krijgen dan ook vaak terug dat we er iets leuks van weten te maken”.

“Steely Fan brengt het onnavolgbare Steely Dan adembenemend dichtbij”.

  • Kaartverkoop:start op 20 oktober
  • Datum: 17 november 2018
    Aangvang: 20.00 uur
    Locatie: Theater Podium Heino (Canadastraat 6 in Heino)
    Prijs: € 17,50 in de voorverkoop, € 22,50 aan de zaal

© Stichting Live Music Heino