Evenementen

Evenementen

Friction & The Roots Drivers – 12 Mei – Theater Podium Heino

Afrikaanse reggae in Theater Podium Heino

Het verhaal van de Ghanese/Nederlandse reggae-artiest Friction is al net zo bijzonder als zijn muziek: Afrikaanse reggae met een flinke toef hiphop, arabic en urban. Hij treedt op uitnodiging van de Stichting Live Music Heino op 12 mei op in Theater Podium Heino (De Maalderije).

Van ghetto-gozer tot muziekster

Friction groeide als Musah Haruna op in een achterbuurt van de Ghanese hoofdstad Accra. Hij luisterde naar de platen van zijn vader en begon zelf te componeren. Vanaf zijn twaalfde trad hij overal op. Met vier jongens uit zijn wijk richtte hij een band op, Vision in Progress, en al snel werd V.I.P. erg populair. Maar de ambities van Musah stegen daar nog bovenuit. Hij startte met een platenlabel om ook andere jongeren uit sloppenwijken een kans te geven. Terwijl hij in Ghana al een grote ster was, gaf hij zich in 2006 op voor de Fontys Rockacademy in Tilburg. Hij bleek de eerste buitenlandse student van deze – toentertijd nog tamelijk nieuwe – muziekopleiding. Ook in Tilburg formeerde hij een eigen band, Friction & The Roots Drivers.

1+1 = 3 volgens Friction

Inmiddels is Friction & The Roots Drivers Nederland en de rest van de wereld aan het veroveren. De band trad tijdens allerlei festivals in Europa en Canada op. Wie jaarlijks naar de Zwarte Cross gaat, heeft de Afrikanen wellicht ook gezien. Friction houdt van de vibe die bij festivals en samenwerkingsprojecten hoort. Hij maakte bijvoorbeeld nummers met diverse andere artiesten, zoals DJ Blackfoot. Samini en Guru. Hij scoorde een paar hits met nummers als I Love You, Life is not Easy, Mijn Alles, Wine It and Shake It.

  • Kaartverkoop: start op 21 april
  • Datum: 21 april 2018
    Aangvang: 20.00 uur
    Locatie: Theater Podium Heino (Canadastraat 6 in Heino)
    Prijs: € 10,- in de voorverkoop, € 15,- aan de zaal

© Stichting Live Music Heino