Joe Cocker zet de kerk in vuur en vlam

Joe Cocker Tribute

Joe Cocker zet de kerk in vuur en vlam
Wie neuriet er niet graag mee als een van de vele hits van Joe Cocker op de radio klinkt… Maar een live optreden is natuurlijk nog leuker!

Cry me a River, the Ultimate Joe Cocker Tribute geeft op zaterdag 4 februari in Heino een spetterend optreden in de Nicolaaskerk (in de volksmond nog altijd de NH Kerk genoemd). Het concert begint om 20.30 uur.

Kaartverkoop
Voorverkoop: € 17,50 bij de Smulbaai (Canadastraat 16 in Heino) en Schulten Lederwaren (Herenstraat 14 in Raalte).
Bij aanvang van het concert: € 22,50 bij de ingang van de kerk.

De band
The Ultimate Joe Cocker Tribute is in 2014 opgericht door de Achterhoeker Erik Hagelstein. Hij deed dat meteen al één dag na het overlijden van zijn idool. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een elfkoppige gelegenheidsformatie met blazers, zangeressen, een drummer/percussionist, toetsenist en uiteraard diverse gitaristen. Hagelstein stapt zelf in de rol van Joe Cocker en trekt zijn publiek vanaf het eerste moment volop mee in zijn enthousiasme. Het bestuur van de Stichting Live Muziek Heino verheugt zich dan ook erg op het optreden, dat geregeld is door bestuurslid Reinier van den Anker.

De locatie
Ook de plek is een goede keuze. “Een kerk als concertlocatie is natuurlijk extra bijzonder en we zijn blij dat we hier weer een muziekoptreden mogen organiseren van het kerkbestuur. Daar denken we altijd goed over na”, vertelt Simon Butink, voorzitter van de Stichting Live Muziek Heino die deze professionele Joe Cocker-act heeft geregeld. “Hier past niet alles, maar dit wel. Cocker zingt vanuit zijn tenen en die passie komt mooi tot zijn recht in de Nicolaaskerk. Bovendien hoort er een fantastische band bij. Daarom waren we het er snel over eens dat na Pink Floyd vorig jaar nu Joe Cocker aan de beurt is.”

© Stichting Live Music Heino