× HOME TICKETS LOCATIES FOTO´S OVER ONS CONTACT LINKS
☰ MenuLive Music Heino

PRINCE by BEAUTIFUL STRANGERS  |  zaterdag 14 mei 2022

afbeelding: PRINCE by BEAUTIFUL STRANGERS

Entree:

Voorverkoop: € 21.00
Aan de zaal: € 26.00

Aanvang:

21:00 uur
Zaal open: 20:00 uur

Locatie: Nicolaaskerk Heino

Nicolaaskerk
Dorpsstraat 2
8141 AH HEINO

Eigenlijk ontstond de Prince tribute band 'Beautiful Strangers' spontaan. Na de plotselinge dood van Prince in april 2016 kreeg aan aantal topmuzikanten het verzoek om te spelen op een herdenkingsbijeenkomst voor Prince. Dit was een groot succes, waarbij er gedanst werd, het dak eraf ging en er tranen werden vergoten.
Daarna ging het heel erg hard met dit bijzondere gezelschap. In no-time was er theatershow langs meer dan 25 theaters in het voorjaar van 2018 en in het najaar 2018 een nog grotere reprise tour. Het werd ook duidelijk waarom de theaters, waar het mogelijk was, de stoelen lieten verwijderen. De show is zo opwindend, stomend en funky dat het publiek uit de stoelen werd gespeeld. Gevolg was dan ook dat er een steeds groter aantal poppodia met het verzoek kwam om een clubtour, die kwam er in het voorjaar van 2019.


Bezetting: Jessy Hay (gitaar en zang), David Dam (zang), Kris Rietveld (zang), Anan den Boer (toetsen), Joan Comaposada (basgitaar), Willem van der Krabben (drums), Efe Erdem (trombone), Marc Mangin (saxofoon)

 

OVER DE MUZIKANTEN

JESSY HAY | GITAAR / VOCALS
Muzikale leider van the Beautiful Strangers. Hij studeerde cum laude af aan het conservatorium Amsterdam en speelt bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful. Hij is de vaste gitarist van Karsu en ook als producer heeft hij inmiddels zijn sporen verdiend.

DAVID DAM | VOCALS
Rasmuzikant (bas, drums piano) singer-songwriter en performer pur sang. In 2014 de verrassing van The Voice of Holland. Hij reist met de Franse Inspirations band de hele wereld over.

KRIS RIETVELD | VOCALS
Veelgevraagd sessie muzikant. Als backing vocalist van Chaka Khan trad hij ondermeer op in Ziggo Dome en won hij met Duncan Laurence het Euro Songfestival 2019.

ANAN DEN BOER | TOETSEN
Anan studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en werd bij het grote publiek bekend als toetsenist bij Kane en Alain Clark. Anan is producer en toetsenist bij Jarreau Vandal.

JOAN COMAPOSADA | BASGITAAR
Studeerde in "L'AULA de Música Moderna i Jazz¨ in Barcelona, ??Spanje en complimenteerde later zijn universitaire studies in Nederland, een jaar bijwonen aan het ARTEZ Conservatorium in Enschede en het behalen van een Bachelor in Electric Bass en Jazz in het "Conservatorium van Amsterdam" in Amsterdam. Zijn professionele ervaring omvat uitvoeringen met internationale namen zoals Big Black & Beautiful, Berget Lewis, Karen Bernod, Russel Taylor, Yuri Honing etc

WILLEM VAN DER KRABBEN | DRUMS
Drummer Willem van der Krabben werkt o.a. samen met Melphi en Noam Vazana, maar het grote publiek zal hem kennen als drummer bij Tim Akkerman en Jett Rebel.

EFE ERDEM | TROMBONE
Geboren en opgegroeid in Turkije. In 2000 startte hij zijn conservatorium studie aan Hacettepe conservatory in Ankara. In 2012 studeerde hij succesvol af aan Codarts Rotterdam. Efe speelt onder meer bij Re:Freshed Orchestra, DI-RECT, Doe Maar en zangeres Anouk. Op North Sea Jazz speelde hij met de legendarische O'Jays.

MARC MANGIN | SAXOFOON
Ging op zijn elfde naar het conservatorium van Parijs, vervolgde zijn opleiding in Sorbonne en studeerde tevens op de prestigieuze Berklee College of Music (USA). Hij speelt ondermeer bij Re:Freshed Orchestra, RI-RECT, Doe Maar en zangeres Anouk. Op North Sea Jazz speelde hij met de legendarisch O"Jays.